Actueel

STRAUTMANN Opraapwagen met 8-wielig DWM tandem

Juli 2015,

De STRAUTMANN Giga-Vitesse 4001 is uitgerust met het unieke CFS laadsysteem. De opraapwagen is ook voorzien van een 8-wielig DWM tandemaggregaat, hierdoor wordt schade aan het land voorkomen.

De 8 wielen zorgen er voor dat de bodemdruk meer dan gehalveerd wordt. Dit betekend dat uw land niet kapot gereden wordt. Zelfs onder natte omstandigheden en een bodem met weinig draagkracht blijft men op de zode in plaats van diepe sporen te trekken. Dit betekend dat het land zich kan herstellen en er geen blijvende schade van ondervindt. 

Naast het insporen is structuurbederf de niet direct zichtbare schade aan uw land. Door de grote voet-print van de 8 wielen tezamen is de druk per vierkante centimeter zeer laag. Daarbij de drukverdeling over de grotere breedte en u weet dat uw land langer in staat is een goed gewas te produceren.

Ook deze opraapwagen is geleverd door Demmink Mechanisatie te Blesdijke.

Nieuwe hark Claas Liner 2900


Maiszaaien met lichte Case Maxxum 120 cvx

April 2015,

Na het rijenbemesten worden de gegevens opgeslagen en vervolgens overgedragen naar de Maxxum 120 cvx. Deze maxxum is ook uitgerust met GPS-RTK, zodat exact op het juiste spoor en diepte het zaad tussen de spoortjes mest zal worden gezaaid. Omdat het bemesten en zaaien in 2 werkgangen gebeurt kunnen we ook nog kunstmest in de rij toedienen. De zaaimachine is tevens voorzien van granulaatstrooiers, zodat het ook mogelijk is om Microgranulaat toe te dienen.

 

Drijfmest rijenbemesting met sleepslang met behulp van GPS-RTK autopilot

 

Pompwagen Roelama

Februari 2015,

Demmink Mechanisatie te Blesdijke heeft begin Februari een nieuwe pompunit geleverd. Het betreft een Sepia RPU14 van Roelama. Deze pompunit heeft een watertank van 12 m3 en een mesttank van 2 m3.

Nieuwe frontmaaier en Puma 195

Januari 2015,

Het betreft een Claas 3200 FC profil met breedspreidinrichting. De Puma 195 staat ook op grote en breede banden. Deze tractor wordt hoofdzakelijk ingezet voor de zodebemester, maaiers, opraapwagen en aangedreven silagewagen.

 

Nieuwe wokkel-kuilverdeler

Hemos slootreiniger

Augustus 2014,

Voor het reinigen van de sloten hebben wij een Hemos slootreiniger, type 1600ST5 aangeschaft. Deze machine is uitgerust met een extra groot werprad en 5 sterrollen om naast standaard sloten ook brede sloten te kunnen reinigen.

Bouwlandbemesten

Inmiddels is het bouwlandbemesten weer van start gegaan. Het bouwlandbemesten gebeurt steeds meer met de sleepslangbemester, omdat dit enorm veel gewicht bespaard. Voor deze bemester staat ook de Puma 230 met GPS-RTK Autopilot stuursysteem.

Nieuwe Puma 230

Februari 2014,

 

Afgelopen week is bij ons de Puma 230 afgeleverd door Demmink mechanisatie te Blesdijke. Ook deze Puma staat op 90 cm breede en 205 cm hoge banden en wordt ingezet voor de bemester van de 2e sleepslang ploeg. De tractor zal worden voorzien van een GPS-RTK Autopilot stuursysteem, hierdoor wordt een nauwkeurigheid van 2 cm gerealiseerd.

 

 

 

 

Maisoogst op rupsen

Wij hebben de Claas weer op rupsen gezet om ook de nattere percelen mais voor u te kunnen oogsten.

Loonbedrijf Oosterveld succesvol bij trekkertrek in Scheerwolde.

Zaterdag 10 augustus vond voor de eerste keer een trekkertrek plaats in Scheerwolde. Sebastiaan en Kees deden allebei mee in de 9 - ton klasse. In deze klasse deden 23 deelnemers mee. Kees behaalde met de Puma 165 net geen Full Pull, maar 98 meter was genoeg voor de eerste plaats. Sebastiaan deed mee met de cvx 195 en kwam tot 91 meter. Hij behaalde hiermee de vierde plaats.

 

 

Nieuwe opraapwagen Tera-Vitesse CFS 4201

16 Mei 2013,

Vandaag is onze nieuwe opraapwagen afgeleverd bij Demmink Mechanisatie Blesdijke. Het betreft een Strautmann Tera-Vitesse CFS. Met een 3e opraapwagen beschikken wij over meer capaciteit waardoor wij seizoenspieken beter kunnen opvangen.  

De wagen is voorzien van een 2,12 meter brede pick-up en uitgerust met 50 snijmessen. Hiermee wordt een theoretische snijlengte van 35mm bereikt. Onder de opraapwagen zijn grote en brede banden gemonteerd, deze minimaliseren de bodemdruk. Verder is de wagen voorzien van een uniek laadsysteem CFS.

 

Opraapwagen voorzien van uniek laadsysteem Continous Flow System (CFS).

CFS wals tussen de pick-up en de rotor optimaliseert het laadsysteem voor een gelijkmatige belasting van de rotor.

  • duidelijke krachtbesparing in het invoerkanaal door de hoger geplaatste rotor, door de CFS wals tussen pick-up en invoerrotor.
  • ongestuurde pick-up met spiraal-vormige rijen tanden verbetert de opname van het gewas en reduceert versmering.
  • spiraalvormige montage zorgt dat het gewas over de volle breedte wordt opgenomen, omdat de rotor en het invoerkanaal optimaal gebruikt worden

 

Bouwlandbemesten met sleepslang

April 2013,

Het bouwlandbemesten met sleepslang doen wij met een Schouten bouwlandbemester, deze heeft een werkbreedte van 5,5 meter. Ook hier de voordelen van een minimale bodemdruk door een laag eigen gewicht en minder structuurschade, dus hogere opbrengst. 

Vaste mest strooien met Joskin breedstrooier

Maart 2013,

Wij hebben de Schuitemaker mestwagen ingeruild op een Joskin Siroko breedstrooier. Deze heeft een inhoud van 11 m3 en is voorzien van grote banden, waardoor de tractie wordt verbeterd en de grondverdichting beperkt wordt. De verticale strooiwalsen zorgen voor een mooie, fijne verdeling.

 

Sleepslangbemesten weer van start

Februari 2013,

Het sleepslangseizoen is weer begonnen, met dit jaar een Puma voor de bemester. Ook hebben we een extra haspel met 400 m transportslang aangeschaft, zodat we nu op een afstand van 2400 m nog kunnen bemesten.

 

 

 

 

 

 

Nieuwe banden Puma

Januari 2013,

Voor het sleepslangen is de Puma op 90 cm brede en 205 cm hoge banden gezet. Deze banden hebben een groter contactoppervlak met de bodem, waardoor er minder bodemverdichting is. De trekker is ook uitgerust met GPS.

         

 

RUPSEN AANGESCHAFT VOOR DE CLAAS 850

Vanwege de natte omstandigheden van afgelopen najaar hebben we voor de Claas 850 een set rupsen aangeschaft. De rupsen hebben een zeer groot draagoppervlak, met als voordeel dat de bodem minder belast wordt. Door deze lage belasting zakt de hakselaar nagenoeg niet weg, waardoor diepe sporen zoveel mogelijk voorkomen worden.

 

 

NIEUWE HAKSELAAR 

Vorig jaar werd er door Demmink Mechanisatie te Blesdijke een nieuwe hakselaar geleverd. Dit betreft een New Holland 9050FR met een 8-rijige maisbek.